Leden

Praesidium 2018 – 2019

 

ManonPraeses der Damesdispuut Iuno Sofia

Manon van Breukelen

Deze student pedagogiek houdt van en werkt met kinderen. Maar als de kinderen uit beeld zijn, gaat ze los! Ze woont op Dichterhof 99, dus ze is altijd in voor een borrel in de sociëteit. Ze is spontaan en gezellig. Een musical bekijken hier, uit eten daar, met Manon is er altijd genoeg te beleven! Maar daarnaast is dit een wijze dame waar je ook serieuze gesprekken mee kan voeren. Samen met haar allerliefste Esther beleven ze de mooiste avonturen!

 

 

Annique bewerktScriptor der Damesdispuut Iuno Sofia

Annique van Dam

Deze dame weet wat zij wil en geeft dit aan. Zint iets haar niet of juist wel dan weet je dit bij deze eerlijke dame direct. Ze is hard aan het werk in de zorg en heeft al het een en ander mee gemaakt. Met een goed gevoel voor humor en veel liefde in haar is zij de juist persoon om een goed en gezellig gesprek mee te voren. Naast een goed gesprek is Annique ook altijd in voor een dansje en een drankje, want daar kan deze dame soms geen genoeg van krijgen. Ze feest graag door tot in de late uurtjes.

 

WhatsApp Image 2018-04-10 at 20.08.55Quaestor der Damesdispuut Iuno Sofia

Willemijn Loeve

WILLIEEE! onze Willemijn lijkt op het eerste idee nogal stil, maar als ze eenmaal los gaat dan gaat ze ook echt los. Deze dame van 1.83 is nog maar 17, maar houdt nu al van de nodige wijntjes. Ze is verder een echte studiebol die veel te vinden is in de bieb, maar daarnaast is ze ook vaak te vinden op het hockeyveld. Ze traint zo’n 38 keer per week en ze veegt zo alle tegenstanders zo van de baan! Deze knappe dame is al een tijdje hartstikke gelukkig met haar vriend waar ze graag tijd voor vrij maakt en het liefst overal mee naar toe neemt.

 

Leden

CharlotteCharlotte Duiverman

Tweede lichting 2012, Quaestor 2012-2013 2013-2014, Praeses 2014-2015

Rustig, stil, en dan: BAM! Deze dame is kenner in het maken van de prachtigste opmerkingen wanneer je ze niet ziet aankomen. Zij heeft al behoorlijk wat ervaring op bestuurlijk gebied: Quaestor bij [‘endzjin], Quaestor 2013-2014 en Praeses 2014-2015 bij Iuno Sofia. Deze dame hoef je echt niets meer te vertellen! Zij laat overduidelijk weten wat ze wel en niet leuk vindt. Met haar wens om de wereld op een culturele wijze te ontdekken, heeft ze haar eerste grote reis er al op zitten samen met Simone. Char zit hier meer dan prima op haar plek!

 

DeborahDeborah Bakker

Vijfde lichting 2016

Is er een dokter in de zaal? Je zou denken dat Deborah verpleegkunde zou doen, zo vaak als ze iemand anders, die gewond is, helpt. Zelf heeft ze trouwens ook vaak een dokter nodig, want onhandigheid en Deb gaan hand in hand. Deborah houdt van een biertje en helpt anderen altijd graag! Nog iets waar Deborah bekend om staat is haar creativiteit. Niet past dit perfect binnen Iuno maar het kwam ook uitermate goed van pas in de bestuursfunctie van manager Activiteiten die Deb in het jaar 2016-2017 ViVijfbinnen [‘endzjin] heeft bekleedt.

 

Sanne bewerkt

Sanne van der Horst

Vijfde lichting 2016, Assessor 2016 – 2017, Praeses 2017 – 2018

HOI HOI dit is Sanne en je wordt altijd vrolijk als je haar ziet! Met haar aanstekelijke lach en grote dosis gezelligheid is het altijd een groot feest met deze dame! San studeert  Officemanagement op Windesheim, ook al staat die op het moment even on-hold. Maar dit compenseert ze door lekker aan het werk te gaan. Deze van origine Lelystadse is vaak in de soos te vinden. Zo vaak dat ze nu zo in haar bedje kan rollen op Dichterhof 99. Vooral heel erg gek op drankjes, zou liever vaker in de sportschool staan maar in ieder geval met een grote glimlach op haar snoet.

 

AnitaAnita Bakker

Vijfde lichting 2016

Serieus, slim maar absoluut gevat, dus vergis je niet in Anita. Als pedagogiek student op het Windesheim bewijst ze dat ze weet wat ze wilt, haar Propedeuse had ze immers al snel op zak. Ook even op en neer naar Kopenhagen, om nog meer te leren, is voor Aniet geen probleem! Ondertussen zet Anita zich alweer 4 jaar in voor [‘Endzjin] en zul je nog veel van haar gaan horen! Zo kan je haar spotten in een intro trui, want ze zit in het bestuur van de introductieweek. Gezelligheid kent geen tijd bij Anita, met een wijntje of biertje is ze van de partij en feest het dak eraf.

 

 

ChantalDaisy Hoff

Vijfde lichting 2016

Klein, maar fijn. Zo is onze Daisy. Wees op je hoede, want de rake opmerkingen vliegen je om de oren als je niet oplet. Ongemakkelijk is ze zeer zeker niet! Geef Dais een biertje en ze heeft genoeg te vertellen. Afgelopen studiejaar is zij begonnen aan een nieuwe studie op het Windesheim Zwolle in de richting Communicatie. Haar bedje staat nu op Dichterhof 57 en daar is ze vaak genoeg te vinden. Naast haar studie is ze actief in verschillende commissies en altijd volop aanwezig in de soos. Wil je een avondje lachen? Ga vooral naar onze Dais toe!

 

 

ChantalChantal van Steenoven

Vijfde lichting 2016

Lief, zorgzaam en altijd begaan met anderen, zo is Chantal. Maar deze dames houdt ook heel erg van “mannensporten”, ze staat bekend als iemand die “zuipt en boert als een kerel, maar ’s ochtend weer als nette dame binnenstapt”! Dat komt misschien door haar studie Industrieel Product Ontwerpen, waar ze omringt is met mannen. Deze chick woont op Deventerpad, maar brengt ook genoeg tijd door in Utrecht. Een tweede Chantal in een dispuut levert natuurlijk hilariteit op, maar Chanty heeft haar plekje absoluut gevonden!

 

Natasja bewerkt

Natasja van der Meer

Vijfde lichting 2016, Scriptor 2016 – 2017, Queastor 2018 – 2019

Met haar Bachelor op zak en nu haar Pre-Master op de uni, studeert deze wijze dame nog eventjes door! Nu een van de trotse bewoonsters van het Iuno Sofia Paleis op Dichterhof 57, is onze Natas geregeld in de soos te vinden. Niet gek van een flinke reis hier en daar, aangezien ze al gestudeerd/geleerd heeft in Finland en Zuid-Afrika. Ze is lief, knap, grappig en soms een beetje naïef, maar zeker niet op haar mondje gevallen! Altijd in voor spontane avonden en brengt graag een ijsje voor je mee. Onze Natas is sportief en in de zomer regelmatig op het water te vinden.

 

AnnaAnna Dasbach

Zesde lichting 2017

Deze prachtige dame behoort tot de zesde lichting van ons dispuut. Van het vmbo-kader van het HBO, ja ja dat heeft deze dame goed voor elkaar. Anna studeert nu Pedagogiek aan InHolland, maar is vaak genoeg op haar thuisbasis op Dichterhof te vinden. Met deze chick heb je altijd een super toffe avond, een biertje of wijntje, dat lust Anna wel. Zet Nick en Simon op en je bent binnen bij Anna. Ze staat stevig in haar schoenen en weet wat zij wilt, en gaat hier met de volle 100% voor.

 

 

 

WhatsApp Image 2018-04-10 at 20.08.56

EllaMea Duin

Zevende lichting 2018

Onze eerste aanwinst van Aeres is onze Ellamae. Deze goedlachse dame heeft groene vingers en wilt overal alles van weten. Ze zit sinds kort op een heerlijk eigen plekje in Almere en heeft het prima naar haar zin hier. Ze had binnen no time een trui gestrikt waar ze helemaal hoteldebotel op is. Ellamae is gek op feesten en drinken, en doet dit dan ook graag! Als ze niet aan het feesten en drinken is dan verzorgt ze het feestje met haar dans en zang kunsten en uiteraard een drankje in haar hand.

 

 

WhatsApp Image 2018-04-10 at 20.08.56 (1)
Emma Stassen

Zevende lichting 2018

Dit is onze lieve (onhandige) Emma. Em kletst je de oren van je kop over de meest uitlopende onderwerpen. Ze zit vol met toffe verhalen, onder andere over haar High School year in Amerika. Ze woont nu nog bij haar ouders in Hilversum maar ze komt graag naar Almere om een feestje te vieren. Emma is een echte positieve dame die voor iedereen klaar staat! Naast dat ze gek is op feestjes krijgt ze geen genoeg van diertjes en risotto.

 

 

WhatsApp Image 2018-04-10 at 20.08.54

Kimberly Vicedomini

Zevende lichting 2018

Kimberly is een echte lachebek. Soms een tikje naïef maar ook ontzettend grappig! Ze is te herkennen aan haar grote glimlach en haar mooie lange haren. Ze is een echte voetbal fanaat en voetbalt bij Buitenboys. Als je rode wangen ziet, dan weet je genoeg, het feest kan beginnen! In het begin stond deze lieve meid bij ons bekend als AC/DC, maar ondertussen heeft ze dat shirt ingeruild voor onze prachtige polo. Deze rockchick drinkt graag een biertje mee op de plekken waar dat mag.

 

 
WhatsApp Image 2018-04-10 at 20.08.55 (1)
Yentl Poel

Zevende lichting 2018

Yentl is een echt kletskop. Een knappe dame die niet vies is van een feestje op z’n tijd. En hoewel deze dame er lief uit ziet, tegenstanders vrezen haar tijdens het handballen. Het is de jongste dame van de hele vereniging, maar dat straalt deze wijze dame niet uit. Met haar 1 meter 83 en Willemijn aan haar zijde kan deze dame alles aan! Deze wijze dame is ook vaak tussen de boeken te vinden maar wel met de nodige studiesnacks. Overigens is deze knappe dame nog niet voorzien van een knappe prins maar is ze wel goed in andere leden koppelen.

 

Reünisten

Mandy Wertwijn
Oprichter, Hera, Praeses 2011-2012

Met trots loopt zij in haar polo rond. Mandy is een ambitieuze dame die hart heeft voor ons prachtige dispuut, Iuno Sofia. Inmiddels heeft zij drie diploma’s behaald en heeft zij afscheid genomen van het studentenleven om plaats te maken voor een voltijd baan. Kletsen, drankje erbij, lachen, gezelligheid. Al werkt deze dame nu, met Mandy heb je gegarandeerd nog steeds een gezellige avond!

 

 

 

Eline Wertwijn

Tweede lichting 2012

“Blonde haren, blauwe ogen, uit een sprookjesboek…” Hell no! Deze dame met de blonde krullen heeft haar ouderlijk huis verlaten om te genieten van het studentenleven en hoe kan dat nu beter dan bij het prachtigste dispuut ooit gekend. Dat dachten wij ook. Inmiddels is deze sterke vrouw al een jaar naar Amerika geweest voor haar stage en heeft zij haar MBO diploma behaald. Na een tijd te hebben gestudeerd in Enschede is ze eindelijk weer terug in Almere. Hierdoor zijn de feestjes weer helemaal compleet met Eline bij ons!

 

 

Chantal Overmars

Eerste lichting 2011, Scriptor 2012-2013, Praeses 2013-2014

Chantal is een dame klein van stuk, maar met meer ballen dan de gemiddelde vent. Chantal is oprecht en laat absoluut niet over zich heen lopen. Doe je iets wat zij niet vindt kunnen, dan laat ze je dat op haar manier weten: zo direct als het maar kan en wel meteen! De eerlijkheid in deze meid, evenals haar creativiteit en doorzettingsvermogen maken haar een geweldig lid van het dispuut. Inmiddels reünist van ons prachtige dispuut, maar nog volop aan de studie en keihard aan het werk, een echte bikkel!

 

 

romanaRomana van Meer

Derde lichting 2013, Quaestor 2014

Na veel te hebben betekent voor [‘endzjin] en ons dispuut, is Ro nu afgestapt van het studentenleven en lekker aan het werk. Deze dame heeft niet alleen een jaarclub mede opgericht, ook heeft zij zich jaren ingezet voor Stichting Introductie Almere. Met een reis naar Suriname in het verleden, richt zij zich nu op haar werk in de zorg. Met een hart van goud, brengt zij een lekkere hoeveelheid nuchterheid met zich mee. Dus geef een wijntje of colaatje aan Ro en de gezellige avond kan beginnen!

 

romanaAnne ten Haaf

Derde lichting 2013, Scriptor 2013-2014

Lief, schattig, klein en het zachtste stemmetje ooit, dat is onze Anne. Fel, bijdehand, luidruchtig en pokerkampioen, dat is onze Anne ook. Deze Chicago-raised chick is gek op boeken (aan de muur). Vanaf 2012 is ze hoofdredactie van de [‘en-z!ne] geweest, maar inmiddels reünist geworden en hard aan het werk in de verslavingszorg. Deze roodharige dame kan met haar creativiteit de meest verlepte theezakjes omtoveren tot ware kunstwerken. Onze creatieveling is bij Iuno Sofia ook helemaal op haar plaats en al is ze dan al afgestudeerd, klaar met Iuno is zij nog lang niet!

 

Lianne Eskens

Oprichter, Hera, Scriptor 2011-2012, Praeses 2012-2013

Enthousiast, slim en creatief. Media is haar ding en als een waar lettermonster is zij jarenlang hoofdredactrice van het magazine van de vereniging geweest. Deze wijze dame is inmiddels afgestudeerd en keihard aan haar carrière aan het timmeren, wij zijn zo trots op haar! Regelmatig te vinden de sportschool en anders op de bank voor een chille serie! Naast haar grote liefde voor Iuno Sofia en muziek, is zij het gelukkigst als zij met haar snowboard de pistes af kan raggen.

 

 

romanaLinda Brugman

Vierde lichting 2014

Een blauwe plek of een zere teen, niets is te ingewikkeld voor zuster Linda. Afgestudeerd als een echte verpleegkundige gaat zij elke uitdaging aan. Er is altijd tijd voor een leuke babbel, een lach of een gekke dans, voor Linda is niets te gek! Samen met haar grote liefde Daniël maakt zij de soos regelmatig onveilig, maar heeft zij inmiddels ook tijd vrij gemaakt voor een werkend bestaan. Gelukkig nog steeds dichtbij, Linda werkt namelijk in het Flevoziekenhuis!

 

 

myrthe

Myrthe Kieft

Vierde lichting 2014, Quaestor 2016-2017

Ze is knap, lief en heeft altijd een lach op haar gezicht. Maar kan ook zeer scherp uit de hoek komen als je dat niet verwacht! Deze sterke vrouw heeft niet één maar twee(!) studies tegelijk afgerond, dat vinden wij supertof. Myrthe is nu druk aan het werk en inmiddels samenwonend in Almere-Buiten!  Heb je zin in sushi, stappen, shoppen, een high tea of een crea bea-middag? Dan ben je bij Myrthe aan het juiste adres!

 

 

romanaBarbra Matton

Vierde lichting 2014, Scriptor 2014-2015, Praeses 2015-2016

Altijd haar woordje klaar, maar ook een klein hartje op de juiste plaats, dat is onze Bar. Deze tennischick zit vol met power en is niet bij de vrouwen weg te slaan! Deze dame is inmiddels afgestudeerd van de PABO! WOEHOE! Nu fulltime aan het werk als leerkracht in het speciaal onderwijs. Maar gelukkig neemt Bar nog lang geen afscheid van ons prachtige dispuut! Ook al moet ze vroeg op, ze is bijna altijd in onze prachtige sociëteit te vinden!

 

 

 

romana

Esther Rietveld

Vierde lichting 2014

Onze Esther is altijd in beweging! Naast actieve ondernemingen houdt zij van heel veel gezelligheid; terrasjes, vakanties en shoppen, er is altijd genoeg te beleven! Naast haar nieuwe studie Social Work werkt deze dame de hele dag met kinderen. Ze bezit een spacebox op Odeon en ninnen de vereniging heeft zij bij menige commissies haar stem laten horen. Deze blonde schone is zeker niet vies van een feestje! Ojah, als je haar tegenkomt, vraag dan even waar Joost is, ze helpt je heel graag met zoeken.

 

SimoneSimone Hibma

Vierde lichting 2014, Scriptor 2015-2016, Praeses 2016-2017

Deze knappe dame  is inmiddels afgestuurd als verpleegkundige. Niet zo gek dus ook dat onze Siem een baan bemachtigd in het Flevoziekenhuis. Daarnaast heeft zij zich inmiddels al 2 jaar ingezet voor het bestuur van Iuno Sofia als Scriptor en Praeses. Simone staat altijd klaar voor gezelligheid. Siem is zeker niet vies van spontane vakanties, tripjes en een festival hier en daar. Ze heeft een fantastische reis gemaakt samen met Charrie, en is nu helemaal klaar om te beginnen met het werkende leven. Maar af en toe komt ze nog even langs in de Sociëteit en dan is het gegarandeerd feest met genoeg dansjes!

 

 

 

Oud leden

Iris

Oud-lid der Iuno Sofia, Oprichter, Quaestor 2011-2012

Blond haar, blauwe ogen, benen om jaloers op te zijn en het liefste meisje die je ooit hebt ontmoet, dat is Iris. Zij laat de harten van de mannen harder kloppen! Maar hoe hard al die mannen ook hun best doen, deze dame doet alleen wat ze zelf wil. Bovendien heeft deze dame haar eigen hengst al gevonden. Iris is creatief, sportief en houdt rekening met de mensen om haar heen. Iris is dan wel oud-lid, maar er wakkert altijd een IS-vuurtje in haar hart!

 

 

Kyra Bisslik

Oud-lid der Iuno Sofia, Eerste lichting 2011

Van het warme Aruba naar het superkoude Holland is deze surfchick gekomen. Met haar grote wens om diergeneeskunde te studeren, belandde zij bij [‘endzjin] en daar schittert ze vanaf het eerste moment. Om zo’n dame konden wij als dispuut natuurlijk niet heen. Deze meid is lief, stoer, sterk, moedig en heel loyaal. Zij gaat voor vrienden en familie door het vuur en is een trots oud-lid van Iuno Sofia!

 

 

 

Lamindah2Lamindah Karbet

Oud lid der Iuno Sofia, Derde lichting 2013

Deze dame heeft een lieve lach en bezorgt de mannen knikkende knieën, maar let op, ze is iemand die absoluut niet over zich heen laat lopen. Deze onverschrokken amazone heeft het afgelopen jaar haar diploma Paardenhouderij behaald en bikkelt nu verder op het HBO toegepaste psychologie. Samen met haar mannetje, hond, kat en vogel maakt zij het mooie Amsterdam onveilig. Ook al is Lamindah oud-lid, een stukje Iuno zal zij altijd bij zich dragen. Want zonder pul in haar hand voelt deze dame zich niet compleet.

 

 

Nina bewerktNina Witteveen

Oud lid der Iuno Sofia, Zesde lichting 2017

Nina studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Windesheim en heeft alweer heel wat puntjes binnen. Nina komt voor zichzelf op en weet wat ze wel en niet wil. Haar grootste hobby is slapen, maar als ze in de soos te vinden is, gaat ze los als nooit tevoren! Wil jij een leuke avond beleven, kan je altijd bij Nina terecht!